header

Actie Kerkbalans 2015 in volle gang

Actie Kerkbalans 2015 in volle gang

In vele lokale kerken in Nederland is na de officiële aftrap op woensdag 14 januari de actie Kerkbalans 2015 van start gegaan. Folders worden verspreid, brieven rondgebracht en op nog veel meer manieren wordt aan kerkleden gevraagd om mee te doen.


Via de social media accounts op twitter en facebook komen dit jaar veel verschillende kerken met hun lokale actie voor het voetlicht (#ActieKerkbalans).
Sommige kerken plaatsen hun eigen actiefilmpje op youtube, waar ook de landelijke film te zien is. Deze is op moment van schrijven overigens al meer dan 3000 keer bekeken, de kijkers bij omroep RKK van afgelopen zondag 18 januari niet meegerekend. Daar werd de kerkbalansfilm na afloop van de
eucharistieviering  zo rond 11.20 uur uitgezonden. Mocht u dit hebben gemist, dan volgt komende zondag 25 januari nog een herkansing, zelfde tijd NPO 2, omroep RKK.
Op internet is onder meer  te zien hoe een kerk de kerkbalansvlag in top hijst, maar ook de kerkbalansbanieren zijn bij verschillende kerken te zien zoals op bijgaande foto bij de Sint Bavo in Harmelen. Als u hier klikt ziet u een voorbeeld van een kerk (in Eerbeek) die met eigen beeld en tekst een mooie, op de eigen kerkleden afgestemde folder maakte.
Wilt u ook ideeën en/of tips over een succesvolle eigen actie uitwisselen? Dat kan via onze accounts op twitter en op facebook  maar ook via e-mail.

Deel dit nieuwsbericht