Fotowedstrijd

Banner fotowedstrijd

Stuur jij ons de beste kerkfoto van het jaar?

Nationale fotowedstrijd 2018 Jouw kerk in beeld

Flyer Fotowedstrijd

De fotowedstrijd is inmiddels afgesloten.

De prijswinnaars worden op 20 januari bekend gemaakt.

Klik hier voor de winnende foto's en het juryrapport.Ken je het plaatje: een kerktoren aan de horizon die al van ver laat zien waar het hart van het dorp of de stad is. Een vertrouwd en kostbaar beeld. Kerken zijn beeldbepalend voor ons land. Niet alleen de gebouwen, ook wat er in de kerken gebeurt: de gemeenschap waarin mensen elkaar vanuit het geloof ontmoeten, zich laten inspireren, een helpende hand uitsteken of juist hulp ontvangen. 

We dagen je uit om de kerk en wat deze voor jou betekent in een foto vast te leggen. Zoals je zelf wilt: gewoon met je smartphone of juist professioneel met een goede spiegelreflexcamera. Stuur je foto in en ding mee naar de Kerkblik-award. Winnaars in de verschillende categorieën winnen een workshop fotografie van juryvoorzitter Ramon Mangold. Hij won onlangs Nederlands bekendste fotoprijs: een eerste prijs bij de zilveren camera 2016, voor zijn serie over bisschop De Korte.

Fotografeer je graag? Kun je het goed? Doe dan mee met deze wedstrijd en leg vast wat de kerk voor jou betekent.

Goed om te weten


Hoe doe je mee?

 

Kijk hier voor inspiratie op de site van de Zilveren Camera voor de winnende serie van Ramon Mangold in 2016.

Lees ook de voorwaarden voor deze wedstrijd: zo moet je in ieder geval lid zijn van een van de drie organiserende kerkgenootschappen van Kerkbalans, en stem je in met het gebruik van jouw foto door je plaatselijke parochie of gemeente voor Kerkbalansdoeleinden en door het landelijke team van Kerkbalans. Kerkbalans is de gezamenlijke, jaarlijkse fondsenwerfactie van de Rooms-Katholiek Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk.