Inspirerende kerkverhalen

Kerkverhalen: wat is voor ú van waarde in uw geloofsgemeenschap?


Actie Kerkbalans gaat over geven. ‘Geef voor je kerk’ is letterlijk het appél dat we doen. Maar waarom geeft u eigenlijk? Hoe duidelijker u dat weet, hoe logischer het ook is om aan Kerkbalans bij te dragen. U geeft immers met overtuiging voor datgene waar u met uw hart om geeft. Om dit in kaart te brengen vragen we voor Actie Kerkbalans naar de waarde van lokale kerken in Nederland met een online peiling. Én gingen we op zoek naar persoonlijke verhalen van kerkleden.
De kerkverhalen laten zien wat de geloofsgemeenschap voor mensen betekent, waar ze waarde aan hechten, wat ze willen laten groeien. Zij vertellen waarom ze het belangrijk vinden om te investeren in hun kerk. U kunt de verhalen zelf ter inspiratie lezen, maar ook delen in uw gemeente.

Bekijk hier de verhalen:

Lieke Sies
René le Mair
Rianne van de Beek
Petra Hulman
Gerrit van Ettekoven

Doe mee aan de Kerkbalans peiling

Iedereen beleeft een geloofsgemeenschap op zijn of haar persoonlijke manier. Met een online peiling brengt Kerkbalans in kaart waarom gemeenteleden geven om hun kerk of parochie.
De vragenlijst geeft u als organisator inzicht in de motivatie om voor Kerkbalans te geven. Dit inzicht kunt u gebruiken bij de campagne in uw eigen gemeente of parochie. Invullen van de online vragenlijst kan tot 15 december 2018. Deelname kost zo’n tien minuten.


Vul de vragenlijst in op kerkbalans.nl/peiling

De resultaten worden op landelijk niveau met elkaar vergeleken en gebruikt om vanuit verschillende invalshoeken een completer beeld te vormen van de waarde van kerken voor onze samenleving. De uitkomst wordt op 18 januari 2019 bekendgemaakt tijdens de perspresentatie van Actie Kerkbalans.