header

Nieuws

Onderdelen 61 tot 69 van totaal 69

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. ...
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7

Voor elke kerk een eigen computer-vrijwilliger

De actie Kerkbalans wordt elk jaar uitgevoerd door vrijwilligers in een parochie of gemeente onder leiding van het plaatselijke kerkbestuur. Met de bevolking en kerkleden vergrijst ook het vrijwilligersbestand. Hoewel iemand nooit te oud is om zich in te zetten voor de kerk en het werk van de vele 60-plussers die de kar vaak trekken zeer hoog wordt gewaardeerd, doet zich binnen deze groep wel een belangrijk tekort voor: er is een gemis aan mensen die handig zijn met de computer.

Lees meer  

Actie Kerkbalans op twitter en facebook

Onderdeel van de nieuwe campagne van de actie Kerkbalans, die op woensdag 14 januari wordt gepresenteerd, is dat ook de social media worden ingezet. Kerkbalans is actief op twitter en facebook. Lees meer  

Nieuwe website voor Kerkbalans

De actie Kerkbalans heeft een nieuwe website. Kerkbalans is de fondsenwervende actie van vijf samenwerkende kerken. Woensdag 14 januari wordt een nieuwe campagne gepresenteerd waarin de website www.kerkbalans.nl een centrale rol speelt. De site werd gebouwd door bureau Wendrich naar een idee van reclamebureau Reprovinci.

Lees meer  

Nieuwe invulling Actie Kerkbalans 2015 in Amstelveen

Een nieuwe aanpak Kerkbalans ‘uitproberen’ is altijd spannend en kost tijd. Al twee jaar hikt de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert tegen een andere aanpak aan. Lees verder om te zien hoe de uitdaging wordt aangegaan. Lees meer  
Nieuwe campagne Actie Kerkbalans wordt op 14 januari gepresenteerd.

Nieuwe campagne Actie Kerkbalans wordt op 14 januari gepresenteerd.

De jaarlijkse fondswerfactie van vijf samenwerkende kerkgenootschappen onder de naam Kerkbalans presenteert op 14 januari 2015 een nieuwe campagne. De campagne werd ontwikkeld in samenwerking met reclamebureau Reprovinci. Het thema en de slogan die dit bureau bedachten waren vrijwel in één keer goed. ‘Een schot in de roos’, zeg Kees van den Berg, een van de projectleiders van Kerkbalans. 

Lees meer  

Kerkbalansconsulenten bisdom Rotterdam starten advisering

De Kerkbalansconsulenten die actief zijn in het bisdom Rotterdam hebben de eerste contacten met parochies gelegd. Kerkbalansconsulenten zijn deskundige vrijwilligers uit parochies, die andere parochies ondersteunen bij het geven van een nieuwe impuls aan hun actie Kerkbalans.

Op bijeenkomsten op 11 en 12 juni 2014 in de vicariaten stelden de Kerkbalansconsulenten zich voor aan parochies. Op die avond en daarna werden de eerste contacten gelegd. Op woensdag 2 juli wisselden de Kerkbalansconsulenten in Delft onderling uit over hun ervaringen rond de eerste contacten met parochies. Die zijn positief.

Lees meer  
Periodieke gift goed middel voor meer inkomsten plaatselijke kerken

Periodieke gift goed middel voor meer inkomsten plaatselijke kerken

Sinds 1 januari 2014 is het eenvoudiger geworden om een gift aan een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) te doen die, binnen daarvoor geldende regels, fiscaal volledig aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting.

(Dit bericht is een aangepaste versie van de eerdere publicatie)

Lees meer  

Leergang communicatie en fondsenwerving in bisdom Breda

Op woensdag 14 mei 2014 vond de eerste bijeenkomst plaats voor communicatie en fondsenwerving in de ruimtes van de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk te Hoeven. Baukje Stam, zelfstandig adviseur met veel ervaring rond de actie Kerkbalans, verzorgt de leergang.

Lees meer  

Actie Kerkbalans komt in januari 2015 met een nieuwe campagne

Actie Kerkbalans is al jaren een van de grootste fondsen wervende acties in Nederland, waarmee plaatselijke kerken van vijf kerkgenootschappen hun leden om een financiële bijdrage vragen. Voor 2015 komt de Actie met een nieuwe campagne, die in de week van 18 januari zal worden gelanceerd.

Lees meer  

Onderdelen 61 tot 69 van totaal 69

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. ...
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7