Start je actie

header

Geef de Kerkbalans-campagne in uw kerk extra aandacht met een laagdrempelig startmoment. Een mooi moment om bekendheid te geven aan de start van de actie. Bovendien is het een mooie gelegenheid om de vrijwilligers en kerkleden te motiveren.

Startmoment
Het landelijke startmoment vindt plaats op zaterdag 20 januari vanaf 13.00 uur. Op dit moment starten over het hele land kerken hun lokale Actie Kerkbalans. Sluit hierbij aan met uw eigen feestelijke startmoment.

Voor meer informatie klik hier.

Twee voorbeelden:

Organiseer een foto-expositie
Promoot u de fotowedstrijd ‘Jouw kerk in beeld’ ook? Gebruik dan de foto’s van uw kerkleden voor een fototentoonstelling. Een mooie manier om het gesprek op gang te brengen over wat de kerk nu eigenlijk betekent én om de verborgen talenten van uw kerkgenoten te ontdekken. Én een leuke manier om de Actie Kerkbalans te starten. Nodig ook buurtbewoners uit om mee te doen. Wat betekent de kerk voor hen?

Inluiden
Kerkbalans is in 2017 massaal ingeluid in 140 plaatsen door het hele land. Met nationale en lokale beroemdheden, die aandacht vroegen voor de waarde van de kerk. Die traditie herhalen we ook dit jaar. Doet u mee? Lees dan meer over het inluiden en download een draaiboek dat u helpt bij de organisatie ervan.

U kunt natuurlijk ook zelf een bijzonder startmoment bedenken, zoals: een orgel marathon, een hardloopwedstrijd, cup cakes bakken en uitdelen.

Maak er vooral een feest van en treedt naar buiten!