De Grote Startmaaltijd

Kerk zijn we samen. En hoe vier je dat beter dan met een gezamenlijke maaltijd? Wie een maaltijd deelt, deelt immers zoveel meer. Geniet van elkaars kookkunsten en breng geldwerving op een positieve manier onder de aandacht.

Met zoveel mogelijk kerken een startmaaltijd voor Actie Kerkbalans houden: de Grote Startmaaltijd. Samen aan tafel in het startweekend van vrijdag 17 tot en met zondag 19 januari.

De drie Grote Pluspunten van de Grote Startmaaltijd

  1. Meer onderlinge verbondenheid: samen eten is samenbindend
  2. Een spotlight voor de vrijwilligers van Actie Kerkbalans
  3. Aandacht voor het belang van Actie Kerkbalans met een positieve, laagdrempelige activiteit


Hoe doe je mee?

Deelnemende kerken organiseren hun eigen Grote Startmaaltijd. Diner, ontbijt, lunch of borrel? Als kerk kiezen jullie het moment dat het beste past. Maak gebruik van het makkelijke stappenplan om een eigen startmaaltijd te houden. En speciaal voor de kinderen is er de Placemat Grote Startmaaltijd, met leuke opdrachten en op de achterzijde een kleurplaatTe bestellen in de webshop. 


Bekijk het stappenplan voor de Grote Startmaaltijd

Meld je kerk aan


Laat ons weten dat ook jullie meedoen en ontvang alvast het heerlijke recept Hartige walnootkoek van kookdominee Han Wilmink. Ook sturen we praktische tips en inspiratie voor de Grote Startmaaltijd.

Ja, mijn kerk doet mee!


Kiest u voor het inluiden van Actie Kerkbalans samen met of in plaats van Een Grote Startmaaltijd klik dan hier voor de pagina over Inluiden.