Startmoment in uw kerk

Vier de start van Actie Kerkbalans in uw kerk. Dat kan op allerlei manieren. Door de geldwerfactie op een zichtbare manier te starten, weten meer mensen dat de kerk geld nodig heeft en gaan de leden wellicht ook meer geven. Een startmoment is ook een uitgelezen kans om vrijwilligers, betrokken bij de kerk of Kerkbalans, in het zonnetje te zetten.

Geef Kerkbalans een klinkende start met het luiden van de klokken of open de campagne met het organiseren van een Grote Startmaaltijd. We geven u praktische tips om hiermee aan de slag te gaan!

 

Luid de klok voor Actie Kerkbalans

Al enkele jaren starten kerken de actie met het luidden van de klokken. Dit blijkt een eenvoudig maar effectief middel om aandacht te vragen voor de Actie Kerkbalans. Wilt u op 18 januari 2020 om 13.00 uur ook de klok luidden voor Kerkbalans, dan kunt u gebruik maken van het stappenplan, om dit zo succesvol mogelijk te organiseren.

Lees het stappenplan inluiden

 

Organiseer de Grote Startmaaltijd

Kerk zijn we samen. En hoe vier je dat beter dan met een gezamenlijke maaltijd? Wie een maaltijd deelt, deelt immers zoveel meer. Doe daarom met uw kerk mee aan de Grote Startmaaltijd.

Met zoveel mogelijk kerken een startmaaltijd voor Actie Kerkbalans houden. Dat is het doel van de Grote Startmaaltijd. Samen aan tafel in het startweekend van vrijdag 17 tot en met zondag 19 januari.


Doe mee met uw kerk


Deelnemende kerken organiseren hun eigen Grote Startmaaltijd – dit kan een diner, ontbijt, lunch of borrel zijn – de invulling staat u als kerk geheel vrij. Als organisator regelt u de tijd, plaats en bekendmaking. Of vraag hiervoor anderen uit uw kerk die van organiseren houden. Wanneer alle genodigden iets te eten mee brengen, dan heeft u uw Grote Startmaaltijd snel geregeld.

De drie Grote Pluspunten van de Grote Startmaaltijd 

  1. Meer onderlinge verbondenheid: samen eten is samenbindend
  2. Een spotlight voor de vrijwilligers van uw Actie Kerkbalans
  3. Aandacht voor het belang van uw Actie Kerkbalans met een positieve, laagdrempelige activiteit

We roepen alle deelnemende kerken van Actie Kerkbalans op om deel uit maken van de Grote Startmaaltijd. Laat ons weten dat ook uw kerk meedoet en ontvang alvast het gratis recept Hartige walnootkoek van kookdominee Han Wilmink. Ook sturen we praktische tips en inspiratie voor de Grote Startmaaltijd.

Ja, mijn kerk doet mee